Home Compleet overzicht Veelgestelde vragen Blogs & Tips Contact
OKTOBERFEST

OKTOBERFEST

Lederhosen, schlagermuziek, bier en bratwurst. Dat zijn toch wel de gedachte die bij het Oktoberfest naar bovenkomen. Ondanks dat het een Duits feest is, zijn we er in Nederland de laatste jaren ook dol op. De lange tafels en het bier drinken sluiten erg aan bij de beleving van wat Nederlanders gezellig vinden.

Het lijkt sterk op hoe wij Nederlanders voetbaltoernooien vieren, met veel bier, verkleden en gezelligheid.

Wat heb je nou eigenlijk nodig voor een Oktoberfest:

  1.  Het allerbelangrijkste op het Oktoberfest is toch wel het bier. Zorg er dus voor dat er genoeg bier aanwezig is.
  2. Vrouwen horen tijdens het Oktoberfest een dirndl te dragen. Dat is zo'n jurkje waar het decolleté erg goed zichtbaar is. De strik om de middel zegt iets over de burgerlijke stand van de dame: hangt de strik links dan is ze vrijgezel, hangt de strik rechts dan is de vrouw bezet.
  3. Mannen dragen tijdens het Oktoberfest een lederhosen. De borduursels op de broek of riem geven aan uit welke streek de man komt. De bretels mogen absoluut niet ontbreken bij de outfit, evenals de brede riem en de kniekousen.
  4. Waar bier is, is eten. Ook tijdens het Oktoberfest is eten dus erg belangrijk. Uiteraard mag de Duitste Bratwurst niet ontbreken op het feest. De traditionele krakelingen, oftewel Pretzels, mogen absoluut ook niet ontbreken tijdens het feest.
  5. Om het feest helemaal compleet te maken moet iedereen aan lange tafels zitten met de potten bier voor de neus. Een te gekke band of act met Schlagermuziek maakt het feest helemaal compleet!

Op CoverbandBoeken.nl is een ruim aanbod te vinden van de allerbeste bands om je Oktoberfest tot een daverend succes te maken. Klik hier voor het gehele aanbod!